Tips & Adviezen

Teken

Teken zijn kleine spinachtige insecten die vooral in bomen en struiken zitten. Ze variëren in grootte van een halve tot enkele millimeters. Ze worden zelden groter dan een centimeter. Teken zijn parasieten. Ze leven van bloed dat ze opzuigen bij mensen en dieren.

Het is belangrijk om uw hond regelmatig te controleren op teken. Ze kunnen vervelende ontstekingen veroorzaken en niet te vergeten de ziekte van lyme overdragen. Ze zijn gemakkelijk te verwijderen met een tekentang. Gebruik bij het verwijderen absoluut geen alcohol. Hierdoor spuit de teek het bloed terug uw hond in. Wanneer ik een teek tegen kom tijdens de behandeling haal ik hem er uiteraard voor uw uit.

Vlooien

Vlooien zijn parasitaire insecten die op of zeer nabij hun gastheer (uw hond bijvoorbeeld) leven en zich voeden met diens bloed. In Nederland komt de kattenvlo het meeste voor, die ook op mensen en honden voor kan komen. de mensenvlo en hondenvlo wordt nog maar weinig gezien in West-Europa. 

Vlooien leven in principe niet op dieren, ze eten er alleen maar. Nadat ze hun buik vol hebben, verdwijnen ze snel naar de leefomgeving van uw huisdier (meestal uw huis). Uit onderzoek is gebleken dat 99% van de vlooien in de omgeving zitten en slechts 1% op uw huisdier. Vlooien kun je het beste vinden door de vlooienpoepjes. Dit zijn kleine zwartbruine korreltjes die zich tussen de haren bevinden.

Het is dus van belang om niet alleen uw hond te behandelen, maar ook zijn omgeving (uw huis). Ik kan uw hond behandelen door middel van speciale shampoo en uw huis kunt uw behandelen door diverse omgevingssprays die te koop zijn in dierenwinkels.

 

free joomla templatesjoomla template

Trimsalon Jill

Lindestraat 59

5151 AM Drunen

T. 06-16 54 24 27

M. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

2022  Trimsalon Jill   Website door Baritone Media