Behandelingen

Alle behandelingen zijn inclusief:

  • Gezondheidscheck (ogen, oren, mond, slijmvliezen, huid/vacht)
  • Nagels knippen 
  • Wassen
  • Drogen
  • Borstelen (losse haren verwijderen)
  • Indien nodig oren reinigen en uitplukken
  • Indien nodig anaalklieren uitknijpen
  • Indien nodig teken verwijderen
  • Advies vachtverzorging


Ontklitten

Voordat ik een hond kan trimmen moeten alle klitten eruit zijn. De meeste klitten zitten op bekende plaatsen zoals achter de oren, in de snor/baard, buik, oksel en liezen. Deze klitten kan ik makkelijk voor u verwijderen door middel van verschillende borstels/kammen. Vaak is het verwijderen van klitten geen plezierige ervaring voor uw hond. Soms zijn er al zo veel klitten dat de vacht helemaal vervilt is. In dit soort gevallen ga ik over op scheren in het belang van uw hond. Het belang van uw hond staat bij mij altijd voorop. Maar door goed advies en regelmatig bezoek aan de trimsalon proberen we de vacht van uw hond zo mooi mogelijk te houden. U kunt bij mij ook terecht voor alleen ontklitten. 

Wassen/drogen

Het wassen gebeurt door middel van natuurlijke, zachte shampoos. Door deze wasbeurt wordt de vacht schoon, zacht en gaat lekker ruiken. Ook kan ik hierdoor de vacht van knip-, effileer- en scheerhonden beter in model brengen. Voor de ontwolhonden is het vooral goed voor de losgelaten onderwol die er door het wassen beter uit gaat. Tijdens het wassen kunnen ook eventuele parasieten (zoals vlooien) ontdekt worden. Die worden dan door middel van een speciale shampoo direct verwijderd.

Daarna wordt de hond gedroogd door middel van een handdoek, een waterblazer en een föhn. De waterblazer blaast letterlijk het water uit de vacht. Hierdoor droogt uw hond snel en worden losse haren en huidschilfers uit de vacht geblazen.

Knippen

Met knippen kort ik de vacht in met behulp van een schaar. De haarwortel blijft zitten en het haar kan op ieder gewenste lengte geknipt worden. Om een vacht te kunnen knippen, dien ik de hond eerst te wassen en te föhnen.

Effileren

Effileren is het uitdunnen of inkorten van de vacht met behulp van een effileerschaar (getande schaar). De haarwortel blijft zitten en het haar kan op ieder gewenste lengte worden geëffileerd. Om een vacht te kunnen effileren, dien ik de hond eerst te wassen en te föhnen.

Plukken

Bij plukken worden loszittende (dode) dekharen met wortel en al verwijderd. Dit gebeurt plukje voor plukje met de haarrichting mee. Wordt dit te ruw gedaan met grote plukken dan trekt u de ondervacht mee. De vacht moet hiervoor ‘trimrijp’ zijn, anders zitten de dekharen nog te vast en doet het zeer bij uw hond. Uw hond is trimrijp als u de dekharen in de nek er makkelijk uit krijgt.

Ook kan ik uw hond strippen. Hierbij wordt de helft van de dekharen eruit gehaald. Zo blijft uw hond er nog een beetje ruw uitzien en is hij niet kort.

Scheren

Met scheren wordt, net als bij knippen, de vacht ingekort en blijft de haarwortel zitten. Ik gebruik hiervoor een tondeuse met verschillende scheerkoppen. De scheerkoppen variëren van 1,5mm tot 16mm.

Ontwollen / Borstelen

Heel veel honden met en zonder ‘trimvacht’ hebben naast de normale dekvacht ook veel ondervacht, de onderwol. De meeste eigenaren herkennen het loslaten van deze onderwol als ‘ruien’. Dit gebeurt meestel zo’n 2 keer per jaar.

Doordat we de hond wassen en de shampoo enige tijd laten intrekken gaan de haren makkelijker los. Na het wassen blazen we het overtollig haar er eerst uit met de waterblazer. Daarna gaan we met verschillende materialen, zoals de coat king, de rest van de loszittende haren eruit halen.


Mocht u vragen hebben over de behandelingen, neemt u dan gerust contact met mij op!

free joomla templatesjoomla template

Trimsalon Jill

Lindestraat 59

5151 AM Drunen

T. 06-16 54 24 27

M. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

2022  Trimsalon Jill   Website door Baritone Media